2 März, 2012 Neue Seite

Op 6 maart organiseert Transitie Roermond een vertoning van Silent Snow in Filmhuis Roermond aan de Zwartbroekstraat met inleiding en nabespreking met regisseur Jan van den Berg. De screening begint om 19:30.

 

De witte vlaktes van de  Noordpool zijn een prachtig voorbeeld van de schoonheid van ongerepte natuur: een uitgestrekt ‘niets’ waarin slechts weinig mensen of dieren weten te overleven. De Inuit bevolking die er al eeuwen leeft wordt nu echter bedreigd door zeer gevaarlijke bestrijdingsmiddelen die zich langzaam en onzichtbaar ophopen in het poolgebied. Eigenaardig, want ze gebruiken deze stoffen zelf niet.

 

Pipaluk, een jonge Groenlandse vrouw, gaat op zoek naar de stille moordenaar die haar volk langzaam vergiftigt. Een reis door drie continenten maakt haar duidelijk dat onafbreekbare pesticiden niet alleen haar land, maar de hele wereld bedreigen. Maar gelukkig is er ook hoop: op haar reis ontmoet ze moedige mensen zich verzetten tegen de productie en het gebruik van deze stoffen. Moedige mensen die laten zien dat iedere persoon een verschil kan maken. Een inspirerend voorbeeld voor iedereen met idealen !

 

Het verhaal van deze film is ook van groot belang voor ons: Nederland staat in de wereldranglijst van gebruikers van landbouwgif op de derde plaats ! 

 

Jan van den Berg "Het contrast tussen enerzijds de machtige schoonheid van dit ogenschijnlijk ongerepte landschap en anderzijds de gestage vernietiging van dit gebied door ontwikkelingen die elders in de wereld plaatsvinden vormt in essentie het beeld dat ik wilde vastleggen. Ik wilde onderzoeken waarom dit gebeurt en door middel van Silent Snow een stem geven aan degenen die vechten voor oplossingen.” 

 

Filmhuis Roermond is gevestigd in het Cultureel Jongerencentrum de Azijnfabriek, Zwartbroek-straat 17 in Roermond. De film duurt ca. 71 minuten en is nederlands ondertiteld. De zaal is open vanaf 19.00 u, aanvang van de film is 19.30 uur. De film wordt ingeleid door de regisseur, Jan van den Berg. Na de film is er een korte pauze, waarna er gelegenheid is om na te praten en vragen te stellen aan de regisseur.

De entree is niet gratis; bezoekers wordt gevraagd om middels een vrijwillige bijdrage mee te delen in de kosten van deze avond. Meer informatie: Transitie Roermond.

 

Overige screenings in Nederland:

 

 

 
Hinterlassen Sie hier Ihren Kommentar

Name
E-Mail
Nachricht
 

Website by Ragfijn Webservice